Στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας του μαθητικού πληθυσμού για το έτος 2023 , το Γενικό Νοσοκομείο -Κ.Υ Κύμης «Γ. Παπανικολάου» υλοποίησε Εκπαιδευτικές Δράσεις και Παρεμβάσεις Ευαισθητοποίησης τόσο στο μαθητικό πληθυσμό όσο και στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία τις περιοχής
Ειδικότερα, o καρδιολόγος κ. Βασίλης Φαληρέας, η παιδίατρος κ. Κωνσταντίνα Λιάζη και ο ορθοπεδικός κ. Δημήτρης Κασούμης σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τους διασώστες Κωνσταντίνος Καραμούτης και Κωνσταντίνος Αγγελάκης , πραγματοποίησαν σεμινάρια Α’ βοηθειών και αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, στο Γυμνάσιο Κονιστρών, στο Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης στους καθηγητές και τους μαθητές.
Η Γυναικολόγος κ. Αναστασία Πουλημένου και η μαία κ. Μάρθα Μαυρογιώργη πραγματοποίησαν ενημερωτικές ομιλίες για τις αλλαγές στο σώμα που συμβαίνουν καθώς μεγαλώνουν τα αγόρια και τα κορίτσια κατά τη διάρκεια της εφηβείας, στου μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μονοδρίου και το Δημοτικό Σχολείο Οξυλίθου.
Η οφθαλμίατρος κ. Σωτηρία Αντωνίου και η Επισκέπτρια Υγείας – ΝΕΛ κ. Θεοδώρα Μπαμπούρη, πραγματοποίησαν οφθαλμολογικό έλεγχο και έλεγχο οπτικής οξύτητας στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.
Ο γενικός ιατρός κ. Κωνσταντίνος Μίχας πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία για τη Διατροφή στην Εφηβεία, στους μαθητές του ΕΠΑΛ Κονιστρών.
Ο οδοντίατρος κ. Παναγιώτης Σταμέλος, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο Κονιστρών, το Νηπιαγωγείο Μονοδρίου, το Δημοτικό Σχολείο Βιτάλου, το Δημοτικό Σχολείο Μονοδρίου και το Δημοτικό Σχολείο Μετοχίου και ενημέρωσε τους μαθητές για την υγιεινή των δοντιών και της στοματικής κοιλότητας.
Με τις εν λόγω δράσεις αλλά και τις πρακτικές συμβουλές οι μαθητές ενημερώνονται για σημαντικά θέματα πρόληψης αλλά και άμεσης αντιμετώπισης με την παροχή πρώτων βοηθειών όταν ο συνάνθρωπος τους το έχει ανάγκη.
Το Νοσοκομείο μας θα συνεχίσει να οργανώνει ανάλογες δράσεις τόσο στην περιοχή της Κύμης όσο και στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του , τονίζοντας της αξία της πρόληψης και τιμώντας τον αείμνηστο Γεωργίο Παπανικολάου του οποίου φέρει το όνομα.
Ευχαριστούμε πολύ όλους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους για τη φιλοξενία τους και την άψογη συνεργασία τους!
Η Αν. Διοικήτρια του Γ.Ν-Κ.Υ. Κύμης
« Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Ιωάννα Σπ. Δαριβέρη